varbergsflickan

Plötsligt händer det

Ironiska platsbanken!

Publicerad 2014-08-20 16:30:37 i Fröken Sandberg,

Det börjar faktiskt bli ganska skoj att söka jobb. Eller ja. Skoj och skoj, men det är så fruktansvärt ironiskt alltihop, hela systemet. Det man skall vara utbildad till för att kunna söka 90% av samtliga yrken på platsbanken är:
 
Ingenjör, sjuksköterska (gärna specialist på dessa två), lärare (helst förskola då), chefer med minst 10 års erfarenhet och master plus plus-utbildning. Tro fan att många fastnar i "samma gamla vanliga" arbete. Ibland när jag sitter och söker arbeten (inte bara på platsbanken) så kan jag komma på mig själv med att skratta åt hela alltet. 
Jag är ingen chef, jag har inte fem års universitetsstudier till specialistingenjör. Inte heller läkare.
Men jag kan arbeta. Och det med råge. Jag är social. Glad. Arbetssam.
 
Vet ni någonting om nåt arbete så hojta till! Jag kan mycket och
kan lära mig desto mer! Dock ej inom restaurang tack... 
 
/Anna
med (snart) två utbildningar och arbete sedan 16 års ålder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Plötsligt händer det

Levnadsglad, social och vänlig själ bosatt mellan Varberg och Falkenberg som arbetar till sjöss! Älskar det lilla i livet, allt från första kaffekoppen på morgonen till första trädknoppen som brister på våren. Utbildar mig till sommelier och söker mig vidare till nya utmaningar! Välkommen att läsa om mitt liv tillsammans med min kärlek, hästar, katt och hund och däremellan allt annat! Har en obotlig förkärlek till inredning och kommer lägga fokus på det i bloggen, om vad som sker i vårt hem på 100kvm. Hoppas ni står ut! Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela