varbergsflickan

Plötsligt händer det

MES

Publicerad 2015-02-22 07:41:02 i Fröken Sandberg,

Nu är jag inne på dag 3/4 i min utbildning till sjöman! Igår och idag är vi placerade ute på Öckerö Maritime Center! Gårdagen bjöd på mycket information, främst säkerhet. Vi utövade även praktiska övningar under ett par timmar iförda torrdräkter (se bild nedan) Vi började med att åka MES/slide ner till livflottar och sen simma iförda dräkt+otymplig flytväst ca 200m för att ta oss upp på flotte och sen vända den!
En mes med flotte nedanför! Mesen vi hade var så man cirkulerade neråt, finns olika typer av mes!


 

Flotten som vi vände :) 

Torrdräkten, som faktiskt höll mig helt torr! Om man bortser från händer och huvud då, men annars så! Det var ett par stackare som blev blöta hela vägen! Vi provade också att skjuta nödraketer, jädrans starkt ljus!Långa dagar med uppstigning mitt i natten och kommer hem sent, men det är värt det! Igår kom jag hem till dukat bord, god mat och ett glas vin, min kärlek vet minsann vad jag vill ha!

Är på färjan över till Öckerö igen nu för att ha en dag med brandövningar med ett avslutande test! Wish me luck!

Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Plötsligt händer det

Levnadsglad, social och vänlig själ bosatt mellan Varberg och Falkenberg som arbetar till sjöss! Älskar det lilla i livet, allt från första kaffekoppen på morgonen till första trädknoppen som brister på våren. Utbildar mig till sommelier och söker mig vidare till nya utmaningar! Välkommen att läsa om mitt liv tillsammans med min kärlek, hästar, katt och hund och däremellan allt annat! Har en obotlig förkärlek till inredning och kommer lägga fokus på det i bloggen, om vad som sker i vårt hem på 100kvm. Hoppas ni står ut! Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela