varbergsflickan

Plötsligt händer det

LCHF

Publicerad 2011-02-28 22:05:20 i Fröken Sandberg,

Jag får väl helt enkelt att se till att uppdatera er lite oftare gällande min nya kost. Jag är lite emot själva ordet och begreppet "diet" för jag har lovat mig själv att aldrig utsätta min kropp för en "diet". Nu vet jag mycket väl att LCHF är en variant av en "diet" MEN jag anser att detta är en fullt normal livsstil. Jag är inte stenhård, jag unnar mig och tydligen så händer det någonting ändå. Jag ser det inte själv, däremot andra. Jag rasar inte ner i cm (nej jag har inte vägt mig) men det går tryggt ner på måttbandet, vilket jag är nöjd med. Nu får jag på mig min fina nya parkasjacka! Det ni!

Kvällen har som bekant spenderats tillsammans med Johanna där vi (innan det våldsamma yatzyspelet) gjorde en delikat broccolisoppa. Receptet kommer här (som jag uppmanar ALLA att laga).

Fräs 1 gul lök och 2-3 vitlöksklyftor i en kastrull.
Häll i grädde. Mycket grädde. Min 5dl-förpackning tog slut så vi skvätte i mjölk (typ 3 dl)
Släng i en grönsaksbuljong. Låt det koka upp
Hacka 2 "knippen" broccoli. Finns ypperligt passande knippen på ICA.
Tillsätt broccolin i den sjudande grädden.
Koka upp tills broccolin mjuknar (på lagom värme)
Använd stavmixer, släta soppan.
Tillsätt salt, peppar och cayennepeppar efter behag.


N J U T !

Yatzy.

Publicerad 2011-02-28 21:44:36 i Fröken Sandberg,

Jag är inte glad nu. Johanna sopade hem yatzyvinsten och det med bravur (för en gångs skull) så jag får ju helt enkelt unna henne detta (för en gångs skull). Sitter för tillfället och njuter av melodifestivallåtarna som nu är släppta på vårat älskade Spotify. Det ni. Jag är väl fyra dagar efter alla andra i vanlig ordning men jag hittade dem i alla fall! Ett av bidragen (läs: Lasse Stefans) slängs genast in på min och Klaras lista som vi delar. Givetvis enbart för att vi kan smygöva inför sommarens logdanser!

Denna veckan ser ut att bli en bra vecka, inte minst för att jag för första gången denna terminen kan närvara på kören! SOM jag har längtat. Förmodligen och förhoppningsvis så kan jag med stolthet välkomna två nya medlemmar som jag träffade i lördags - riktigt trevliga pojkar som mer än gärna ville sjunga gospel!

Nähäpp. Efter kvällens matlagning (broccolisoppa - oerhört njutbar) så vart det en hel del disk. Önska mig all lycka.

Anna.

Om

Min profilbild

Plötsligt händer det

Levnadsglad, social och vänlig själ bosatt mellan Varberg och Falkenberg som arbetar till sjöss! Älskar det lilla i livet, allt från första kaffekoppen på morgonen till första trädknoppen som brister på våren. Utbildar mig till sommelier och söker mig vidare till nya utmaningar! Välkommen att läsa om mitt liv tillsammans med min kärlek, hästar, katt och hund och däremellan allt annat! Har en obotlig förkärlek till inredning och kommer lägga fokus på det i bloggen, om vad som sker i vårt hem på 100kvm. Hoppas ni står ut! Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela