varbergsflickan

Plötsligt händer det

Myslördag!

Publicerad 2015-04-11 18:00:52 i Fröken Sandberg,

Ingen ro, ingen vila om man bor i Långås! Eller jo.. Kvällstid såklart. Det är heligt för mig. Tända ljus och mys ❤️ men dagtid kan lätt spenderas med det ena och det sjätte! Idag var det trädgårdsrensing som heter duga! Den gamla badtunnan och diverse bröte försvann till tippen och det känns riktigt bra. Svärfar har planerat att bygga ut den redan gigantiska terassen en tredjedel så stor för att slå upp en paviljong med go soffa och värmeaggregat i! Det känns som att det kan bli en riktigt hit ☺️ jag hittade idag ett par "hängstolar" som jag tänkte unna mig och min kärlek lagom tills första lönen på åtta månader. Det får vår nya terass som ett helt nytt rum,  allt detta förutsatt att kattfan (Elsa) håller sig frisk. Hon har kostat en del sedan februari på grund av epelepsianfallen och efterföljande utredning. #blifrisknu 

Ombordstigning imorgon för att färdas fyra t/r resor till Kiel. Det känns som att jag redan gått in i min jobbebubbla. Blandade känslor såklart. Men det är självklart värt det när man ser lönebeskedet! Och får sova tillsammans med sin kärlek efter åtta dagar borta ❤️ 

Hujedamig så fina de är ❤️ taget för ett par helger sedan... 

Nu vankas myskväll. Förrätten med spansk skinka, brie och vindruvor är inmundigad, snart väntar hemmagjorda kycklingburgare och en dessert bestående av "snabb" cheesecake! Mm! 

Hoppas ni mår bra, allihop! 

Anna

Inpräntning av vinlistan

Publicerad 2015-04-10 19:14:14 i Fröken Sandberg,

Utöver att jag försökt inmundiga mer luft idag i hopp om att bli mer pigg så har dagen varit väldigt lugn. Jag har fixat ett reskassekort via hallandstrafiken där jag möttes av en aplång kö. 40 minuter senare gick jag därifrån och var tacksam att jag inte valde att åka in imorgon då det tydligen är värre köer. I detta nu sitter jag och läser på mat och vinmenyn från jobbets a la carte-restaurang. Tog med mig den svenska och engelska versionen hem, versionen i tyska kändes inte som att den skulle bli så lättförstådd! 
 
Ikväll är det hämtning av mat, ingen som ställer sig vid spisen här inte! En unna sig-fredag helt enkelt.
 
 
Såg de sötaste fåtöljer idag, blev väldigt kär i den svarta modellen. Och den turkosa, och den orange. Eller ja.. jag gillade verkligen hela fåtöljen och samtliga färger faktiskt, dock känns det som att svart är mest tilltalande i vårat hushåll! Vad tycker ni? Oväntat trevliga att sitta i. Win-win = snygg och bekväm!
 
 
Douglas passas ikväll. Världens finaste dalmatiner ❤️ och snällaste, tröttaste och mest kelvänliga! 


Mörare än en oxfilé

Publicerad 2015-04-09 16:41:00 i Fröken Sandberg,

Det här med att känna sig bakis efter att ha varit ombord och jobbat, blev för mig väldigt påtagligt igår kväll, likaså idag. Jag har gått runt som en slappfis hela dagen och varit väldigt trött. Det är först nu som jag börjar känna mig "igång" igen och har fyllt på med energi. Glad att det går så fort. Sen å andra sidan var jag inte ombord med än tre dagar, får se hur det blir efter mina kommande åtta dagar med start söndag. 
 
Är så sugen på att göra om hemma. Som alltid. Men verkligen göra om. Från början när vi flyttade ihop så pratade vi på att slå ner en skiljevägg från köket in till "lillarummet" och på så vis få större kök. Placering av kök är i mer än 75% skugga, alltså väldigt lite ljusinsläpp utifrån, likaså lillarummet. Slår man då ut den väggen som skiljer så kan man nog få en känsla av mer öppet, mer ljust. Det tillkommer dessutom ett till fönster. Det tål att tänkas på. Det är ju inte bara till att göra direkt, det blir ju automatiskt merarbete om man tänker på lister, golv, tapet osv. Lillarummet är ju egentligen ingenting nu, mer än förvaring av sådant som vi inte använder. Vårat 50-talsskrivbord som står där med skrivaren på kan man ju faktiskt alternera i vår övriga inredning på ett snyggt sätt.
 
Rejäl funderare. Och ett ja från sambo och hyresvärdar såklart. Men inte än. På ett tag.
Men det hade vart fint! 
 
 
Anna
/Drömmaren

Om

Min profilbild

Plötsligt händer det

Levnadsglad, social och vänlig själ bosatt mellan Varberg och Falkenberg som arbetar till sjöss! Älskar det lilla i livet, allt från första kaffekoppen på morgonen till första trädknoppen som brister på våren. Utbildar mig till sommelier och söker mig vidare till nya utmaningar! Välkommen att läsa om mitt liv tillsammans med min kärlek, hästar, katt och hund och däremellan allt annat! Har en obotlig förkärlek till inredning och kommer lägga fokus på det i bloggen, om vad som sker i vårt hem på 100kvm. Hoppas ni står ut! Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela