varbergsflickan

Plötsligt händer det

Gräsänka

Publicerad 2015-02-28 14:17:42 i Fröken Sandberg,

Inatt är en av få nätter sedan oktober förra året min kärlek och jag sover ifrån varandra. Tror detta är tredje natten sedan dess. Kommer aldrig vänja mig, lika o-kul varje gång! Man får börja vänja sig nu inför kommande arbete ombord på färja då jag är borta veckovis i perioder. 

Såg reprisen av Let's Dance idag, alltså det verkat helt galet skoj! Jag vill också testa... Nog för att mina stockar till ben kanske inte kan föras så rytmiskt eller sådär kvinnligt som det bordes, men det verkar så glatt. Nyhetsmorgons-älskare som jag är så är min röst såklart på störtsköna Jenny Strömstedt. Synd bara att hennes kollega Steffo inte är med i år igen. De skulle dansat ihop, så klockrena!

Har jag sagt att jag saknar min tjej? ❤️ 

Btw. Hur många gånger i sitt liv har man suttit ute i solen den sista februari och druckit en kopp kaffe, endast iförd tröja? Kan nog inte minnas en gång... 


Veckan!

Publicerad 2015-02-26 17:41:34 i Fröken Sandberg,

Herregud vad fort en vecka går! I måndags avslutade jag den intensiva utbildningen på fyra dagar till sjöman! Och man har lärt sig väldigt mycket, träffat mycket folk och längtar om ens möjligt, ännu mer till man börjar arbeta! Eftersom vi ska till Gran Canaria i nästa vecka så får jag vänta med min introduktion på båt tills veckan efter vi kommit hem! 

Idag är det projekt få sålt bilen (det verkar gå vägen) och pyssla med den extra mycket! Det är även projekt ljusa upp mitt hår! Tanken är väl att det ska kortas av igen och tar då det första billigaste steget själv; köpefärg! Som även är det mest osäkra... Men vad gör det, det kan bli väldigt spännande färger! Börjar dock vänja mig vid lite lite lite längd på det, men trivs bättre i kortare! Är nog inte skapt till att ha längre hår än öronen ;-)

Tjüss!

MES

Publicerad 2015-02-22 07:41:02 i Fröken Sandberg,

Nu är jag inne på dag 3/4 i min utbildning till sjöman! Igår och idag är vi placerade ute på Öckerö Maritime Center! Gårdagen bjöd på mycket information, främst säkerhet. Vi utövade även praktiska övningar under ett par timmar iförda torrdräkter (se bild nedan) Vi började med att åka MES/slide ner till livflottar och sen simma iförda dräkt+otymplig flytväst ca 200m för att ta oss upp på flotte och sen vända den!
En mes med flotte nedanför! Mesen vi hade var så man cirkulerade neråt, finns olika typer av mes!


 

Flotten som vi vände :) 

Torrdräkten, som faktiskt höll mig helt torr! Om man bortser från händer och huvud då, men annars så! Det var ett par stackare som blev blöta hela vägen! Vi provade också att skjuta nödraketer, jädrans starkt ljus!Långa dagar med uppstigning mitt i natten och kommer hem sent, men det är värt det! Igår kom jag hem till dukat bord, god mat och ett glas vin, min kärlek vet minsann vad jag vill ha!

Är på färjan över till Öckerö igen nu för att ha en dag med brandövningar med ett avslutande test! Wish me luck!

Anna

Om

Min profilbild

Plötsligt händer det

Levnadsglad, social och vänlig själ bosatt mellan Varberg och Falkenberg som arbetar till sjöss! Älskar det lilla i livet, allt från första kaffekoppen på morgonen till första trädknoppen som brister på våren. Utbildar mig till sommelier och söker mig vidare till nya utmaningar! Välkommen att läsa om mitt liv tillsammans med min kärlek, hästar, katt och hund och däremellan allt annat! Har en obotlig förkärlek till inredning och kommer lägga fokus på det i bloggen, om vad som sker i vårt hem på 100kvm. Hoppas ni står ut! Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela